Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hulpacties in de regio komen op gang

Hulpacties in de regio komen op gang

Ondertussen komen er heel wat hulpacties en initiatieven op gang in Halle-Vilvoorde. Want heel wat mensen, vooral ouderen, mogen geen bezoek meer ontvangen, en geplande evenementen kunnen niet meer doorgaan.

In Melsbroek zag Chiro Splinter hun jaarlijkse feestweekend in het water vallen door het coronavirus. Een zeer jammere zaak, ook voor de kas van de jeugdbeweging. Maar Splinter bleef niet bij de pakken zitten en bracht de gebraden kippen aan huis. “Van vrijdag tot zondag hadden wij allemaal activiteiten gepland om geld in te zamelen voor ons kamp”, vertelt hoofdleidster Rani Cooremans. “Om toch wat inkomsten te hebben, zijn we de bestellingen gaan rondbrengen bij de mensen thuis.” En dat bleek een succes. Het kippenfestijn bij de mensen thuis klokte af op 470 bestellingen.

De Scouts en Gidsen uit Zaventem zorgen er alvast voor dat iedereen voldoende voedsel in huis heeft. “Wij willen oudere mensen ontlasten van hun boodschappen, zodat zij niet te veel in contact moeten komen met andere mensen”, zegt Louis Caluwaerts van de Scouts en Gidsen Zaventem. “Ze kunnen een mailtje sturen naar boodschappenscoutszaventem@gmail.com met hun boodschappenlijstje en hun adres. Dan leveren wij bij hen thuis.”

Scouts De Geuzen uit Ternat staat dan weer klaar voor werkende ouders. Ze staan in als oppas van de kinderen omdat de scholen nu gaan sluiten en voor boodschappen en kleine klusjes.

Op de Facebook-pagina Thuis in Ternat kan al wie dat wil een boodschap posten voor ouderen in de Ternatse woonzorgcentra om de eenzaamheid tegen te gaan, nu ze geen bezoek meer mogen ontvangen.

Heb jij nog een leuk initiatief, laat het ons dan zeker weten via nieuws@ringtv.be. En we willen ook een warme oproep doen aan iedereen die een boodschap heeft voor ouderen, die nu geen bezoek mogen ontvangen. Neem een filmpje op om hen een hart onder de riem te steken, en stuur dat naar nieuws@ringtv.be. En wie weet zenden wij die filmpjes dan uit na ons nieuws.

Een reportage zie je vanavond in ons nieuws.