Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Inkendaal vangt opnieuw revaliderende coronapatiënten op

Inkendaal vangt opnieuw revaliderende coronapatiënten op

Net als tijdens de eerste golf vangt het revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek ook nu revaliderende coronapatiënten op. Het doet dat op vraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om de druk op de ziekenhuizen te verlichten. 

Het revalidatieziekenhuis past haar werking aan om ook patiënten op te vangen die niet strikt tot de doelgroep behoren. “Op die manier voorziet Inkendaal bedden voor patiënten die hun acute zorg in een algemeen of universitair ziekenhuis kregen en die nood hebben aan revalidatiezorg”, zegt hoofdarts Bernard Dan. “Vanuit de triage-eenheid die vorige week werd opgestart worden ze doorverwezen naar de meest aangewezen revalidatie-eenheid. De terugkeer naar hun normale leven blijft de doelstelling.”

Ook de revalidatietrajecten die tot de kerntaak van het ziekenhuis behoren, worden voortgezet. Het ziekenhuis deelt daarvoor de opnames op in twee aparte stromen. “Ik besef dat de aangepaste werking extra inspanningen vraagt van de medewerkers, maar als zorgverleners zijn we verplicht om ons steentje bij te dragen in de huidige gezondheidscrisis. Onze 400 medewerkers stellen dus ook hun expertise ter beschikking voor de behandeling en revalidatie van (post)-COVID19-patiënten.”