Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Inwoners Jezus-Eik vrezen grootschalig bouwproject

Inwoners Jezus-Eik vrezen grootschalig bouwproject

Buur Oudergem (Brussel) bezorgt Overijse en meer bepaald Jezus-Eik kopbrekens. Bouwpromotoren willen in de Welriekende Dreef, aan de rand van het dorpscentrum van Jezus-Eik en het Zoniënwoud, een honderdtal appartementen bouwen. Bedoeling is dat er ook kantoren en een hotel komen. Jezus-Eik vreest dat het zal verdrinken in de verkeersdrukte.

Het Horecaplein is nu al een drukke verkeersader. Als het bouwproject doorgaat, is het hek helemaal van de dam, vreest de Dorpsraad van Jezus-Eik. Het frustreert de Dorpsraad dat de gemeente Oudergem het project steunt en niet overlegt met de gemeente Overijse. Het masterplan van Oudergem wil nochtans het groen in de gemeente bewaren als bescherming tegen de verstedelijking.

Ook burgemeester Brankaer van Overijse maakt zich zorgen en overweegt een gemeentelijk bezwaarschrift. Al wordt het niet makkelijk om het bouwproject te verhinderen. Het komt immers niet op het grondgebied van Overijse, zelfs niet op dat van Vlaanderen. (Bron: Het Laatste Nieuws)