Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ish Ait Hamou stelt nieuw boek voor in De Kruitfabriek

Ish Ait Hamou stelt nieuw boek voor in De Kruitfabriek

Afgelopen weekend vond in De Kruitfabriek in Vilvoorde de tweede editie plaats van het 'Ish nodigt uit', een samenwerking tussen Ish Ait Hamou, Curieus en de stad Vilvoorde.. Behalve een hele reeks workshops, lezingen, films en concerten stelde de Vilvoordse creatieve duizendpoot er ook zijn nieuwste boek 'Het moois dat we delen' voor.

Filmvertoningen, gezellige sofababbels, circusinitiatie, workshop filosofie, hip-hop en slam poetry en leesclubs zijn maar enkele activiteiten op de festivaldag Ish-nodigt-uit. In zijn thuisstad wil Ish Ait Hamou een plaats creëren waar gesprekken ontstaan over belangrijke maatschappelijke kwesties.Als kers op de taart stelt Ish ook zijn nieuwe boek 'Het moois dat we delen' voor het eerst voor.

"Het boek gaat over Soumia en Luc en over hoe zijn leven voortleven nadat ze een tragische gebeurtenis meemaken. Ik ben de voorbije jaren gegroeid als auteur. Maar ook de gevoeligheden voelen anders aan. Ik denk dat dit verhaal veel meer beïnvloed is door mijn eigen waarnemingen van het Vlaanderen van vandaag en dat ik dat heb proberen te gebruiken als achtergrond van het verhaal", zegt Ish Ait Hamou.