Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jagers wildbeheerseenheid Land Van Aalst zijn vandalisme beu

 

Jagers wildbeheerseenheid Land Van Aalst zijn vandalisme beu

De wildbeheerseenheid Land Van Aalst is op zoek naar de vandalen die hun observatietorens viseren in de regio van Affligem en Liedekerke. Voor de vijfde keer op korte tijd zijn daar verschillende van die torens omgezaagd. De politie heeft foto's van de daders, maar die zijn nog niet gevat. 

 

Onbekenden viseren de observatietorens van de wildbeheerseenheid al enkele jaren, maar nu is de maat vol. Er zijn in totaal al tien pv's opgesteld bij de politie. “Een van de metalen torens is zelfs doorgeslepen met een slijpschijf. Het is wraakroepend”, zegt boswachter Luc Van Den Meersch. “Er wordt heel veel tijd in gestoken. Bijna dagelijks gaan we in de natuur om alles te controleren. We doen aan natuurbehoud en natuurbeheer. Als je dan ziet dat er zulke vandalenstreken gebeuren, dat is pijnlijk. We vermoeden dat het om mensen gaat die de jacht niet genegen zijn. Maar wie het zijn, weten we voorlopig niet. We hebben herkenbare foto’s en die hebben doorgegeven aan de politie.” Natuurpunt Affligem veroordeelt intussen de vernielingen. “Wij distanciëren ons zeker en vast van dit vandalisme”, zegt voorzitter Peter De Somer. “We hebben in het verleden zowel voor wat betreft het Kluizenbos als wat beteft de Koudenbergbeekvallei overeenkomsten gemaakt met de jagers om op een ordentelijke wijze samen te genieten van het landschap hier en dat willen we ook zo houden.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.