Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jeugdheldin Pelagie (88) centrale gast tijdens allerlaatste fuif in Limbourg Pepingen

Jeugdheldin Pelagie (88) centrale gast tijdens allerlaatste fuif in Limbourg Pepingen

Dit weekend organiseerde Chiro Karreveld nog een allerlaatste keer een fuif in zaal Limbourg in Pepingen. En daar mocht Pelagie Vansnick die het complex 33 jaar lang uitbaatte niet bij ontbreken. 

Decennialang was zaal Limbourg in Pepingen op vrijdag- en zaterdagavond ‘the place to be’ voor de lokale jeugd. Pelagie Vansnick baatte het complex 33 jaar uit, ze was dan ook een monument in het uitgaansleven.

Enkele jaren geleden sloot het café en de zaal de deuren en intussen werd het ook verkocht. Dit weekend organiseerde Chiro Karreveld er de allerlaatste fuif ‘Back to Pella’, een feestje waar natuurlijk jeugdheldin Pelagie niet mocht op ontbreken. Dat ze decennialang figuurlijk en letterlijk door de jeugd op handen werd gedragen, bewees de Chiro door haar naar de fuifzaal op de eerste verdieping te dragen. De kranige dame is immers niet meer zo mobiel.

Uiteraard genoot de 88-jarige Pelagie met volle teugen. Leuke herinneringen werden boven gehaald. Toch kon ze het niet laten om de chiroleden wat tips te geven op het vlak van de organisatie. Ook hun tapkunsten werden bijgeschaafd. Ze dankte de leiding voor het initiatief en sloot ze af met de woorden: ”Amuseer jullie vanavond maar wees toch voorzichtig!”. (foto Peter Van Cutsem)