Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jobstudente Lien verzorgt senioren in Sint-Rafaël

Jobstudente Lien verzorgt senioren in Sint-Rafaël

Nog een laatste keer volgen we in Cocktail een student die in de vakantie een centje bijverdient. Vandaag volgen we Lien Podevijn uit Roosdaal, die als verzorgende werkt in woonzorgcentrum Sint-Rafaël in Liedekerke.

De werkdag van Lien begint om 7 uur ’s ochtends. Eerst wast ze de bewoners, dan brengt ze het ontbijt en nadien moet de middagshift voorbereid worden.  “Ik vind ook vooral het contact met de mensen heel leuk. Ik werk hier nu ook al mijn tweede jaar, de mensen kennen mij op de duur al een beetje,” zegt Lien.

Lien doet de job met hart en ziel, maar moet soms ook tegenslagen verwerken. “Het moeilijkste aan de job is dat mensen hier overlijden. Daar heb ik het soms echt wel moeilijk mee omdat je daar ook een band mee hebt. Plots zijn die er niet meer, onverwacht. Vaak vraag ik bijvoorbeeld: gaan we die eens wassen? Dan zeggen dat hij of zij er niet meer is. Daar ben ik soms wel niet goed van,” aldus Lien.

Toch staat het vast de mensen Lien hier nog gaan terugzien. “Ik kom hier sowieso terug. Werken in een woonzorgcentrum ligt in de lijn van mijn studies ergotherapie. Straks begin ik aan mijn derde jaar, maar eerst nog wat genieten van mijn vakantie,” besluit Lien.