Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kaïs (4) uit coma gehaald na coronabesmetting

Kaïs (4) uit coma gehaald na coronabesmetting

Kaïs, het 4-jarige jongetje uit Vilvoorde, is opnieuw wakker. Dat meldt zijn papa op sociale media. Kaïs ligt in het UZ Brussel nadat hij besmet raakte met het coronavirus. Om te kunnen herstellen, werd hij vorige week in een kunstmatig coma gebracht.

Vorige week postte de papa Käis, Grégory Chaudy, confronterende beelden van zijn zoon op sociale media. Op de beelden was te zien hoe Kaïs in het UZ Brussel lag, naar adem snakte en geïntubeerd werd. Een gevolg van een coronabesmetting die Kaïs opliep. Daarbovenop liep hij ook MIS-C op, een kinderziekte die gelinkt is aan COVID-19 waarbij vitale organen ontstoken raken. Met de beelden wilde de papa ouders - en bij uitbreiding de volledige bevolking - waarschuwen voor het virus.

Intussen gaat het de goede kant op met Kaïs. De jongen werd uit zijn coma gehaald. "“We zijn blij dat we dit positieve beeld kunnen delen van kleine Kaïs die net wakker is, en zijn eerste boterham met choco proeft”, zegt zijn papa Grégory Chaudy op Facebook. “Zijn vitale functies gaan al sinds zaterdag de goede kant uit. Bedankt aan iedereen voor de steun.”

Foto: Facebook Grégory Chaudy