Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kampenhout wint witloofkookwedstrijd

Kampenhout wint witloofkookwedstrijd

De gemeente Haacht en Kampenhout duelleerden gisterenavond met vork en mes. Inzet was het beste witloofrecept.

Kampenhout en Haacht willen samen met Toerisme Vlaams-Brabant op die manier witloof nog meer de regionale kaart zetten. De organisatoren deden daarom een oproep aan lokale hobbykoks op om hun favoriete witloofrecept in te sturen. Gisteravond mochten ze hun kookkunsten demonstreren aan de jury, die bestond uit chef-kok Rik Dumon; Sven Ornelis, Rob Vanoudenhoven en Geert Verdonck. Het winnende recept was dat van de 56-jarige Eddy Delpire uit Kampenhout: sint-jacobs- vruchten met gebakken witloof en shitake in een romige wijnsaus. Het gerecht krijgt een plaatsje op de menukaart van de lokale horeca.

Een uitgebreid verslag zie je vanavond in het nieuws.