Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kampenhoutse jeugd neemt sportclub mee naar school

Kampenhoutse jeugd neemt sportclub mee naar school

Fietser, voetballer of paardrijder. Heel wat leerlingen van de Parkschool in Relst, bij Kampenhout, gaan vandaag in sportoutfit naar school. Vandaag organiseren Sport Vlaanderen en MOEV de actie 'Breng je sportclub naar school'.

De actie van MOEV en Sport Vlaanderen roept om leerlingen van het lager en secundair onderwijs op om in hun outfit van hun sportclub naar school te gaan. "Een sportclub zorgt niet alleen dat kinderen zich motorisch ontwikkelen, dat hun gezondheid en fitheid verbetert maar ook dat hun zelfvertrouwen een boost krijgt en dat ze sociale vaardigheden ontwikkelen. En niet te onderschatten, kinderen halen veel plezier uit hun sport", aldus de gemeente Kampenhout.

1 op de 4 Vlaamse scholen nemen deel aan de actie. Scholen die zich registreerden, konden ook prijzen winnen. De Parkschool in Kampenhout won een geluidsinstallatie en aerobicsessies. De ochtend begon er dan ook sportief. De leerlingen kunnen de hele schooldag proeven van verschillende sporten zoals atletiek, handbal, trefbal en hockey.