Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kapelle-op-den-Bos benevelt scholen en gemeentehuis in strijd tegen coronavirus

Kapelle-op-den-Bos benevelt scholen en gemeentehuis in strijd tegen coronavirus

Vandaag krijgen drie basisscholen en het gemeentehuis van Kapelle-op-den-Bos een grondige reinigingsbeurt. Daarbij worden ruimtes en materiaal beneveld met producten waardoor de overlevingsduur van virussen op vaste oppervlakten minder lang wordt.

Vandaag worden basisscholen De Kiem, de Pepel en Karamba onder handen genomen door het bedrijf BioOrg. Daarna wordt ook het gemeentehuis van Kapelle-op-den-Bos beneveld. Het bedrijf zag de voorbije dagen de aanvragen voor het reinigen van gebouwen en kantoren verveelvoudigen.

“De producten verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit, ze verlagen ook de overlevingsduur van van virussen op oppervlakken”, zegt Filip Willocx van BioOrg. “Het Coronavirus overleeft minstens drie uur op materialen zoals deurklinken, tafels en dergelijke. Het is dus belangrijk dat we deze contactoppervlakken op lange termijn gaan reinigen en beschermen.”

Renaat Huysmans (N-VA), burgemeester van Kapelle-op-den-Bos en zelf huisarts, wil met de behandeling mee de verspreiding van het virus indijken. “Uiteraard gaat dit de overdracht van het coronavirus van mens op mens niet voorkomen, maar het zou toch een bijdrage kunnen leveren om de verspreiding van het virus af te remmen.”