Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kinderopvang vindt onderdak in woonzorgcentrum

Kinderopvang vindt onderdak in woonzorgcentrum

Solidariteit voor het Gezin heeft tijdelijk een kinderdagverblijf geopend in het woonzorgcentrum Centrum van Koekenbeek in de stad Halle. Een jaar lang zullen er een vijftiental kindjes kunnen verblijven.

Het tijdelijke kinderdagverblijf Sloeberbos komt er omdat de bouw van een nieuw kinderdagverblijf vertraging oploopt. Eind 2017 kocht Solidariteit voor het Gezin een oude boerderij om en wilde die ombouwen tot kinderopvang. Rond deze periode moest het nieuwe verblijf openen, maar in realiteit is de boerderij zelfs nog niet helemaal afgebroken. Als er dringend geen oplossing kwam, dreigde Solidariteit voor het Gezin zijn vergunning kwijt te spelen.

Het klopte daarom aan bij de stad Halle. "Onze diensten konden helpen door twee lokalen in het Centrum van Koekenbeek ter beschikking te stellen voor de opvang. Het komende jaar belooft alvast een mooie wisselwerking te worden tussen jong en oud en natuurlijk ook een veilige en toffe opvangplaats voor 15 kindjes", zegt schepen van Jeugd Dieuwertje Poté (CD&V). De tijdelijke kinderopvang zou tot januari 2021 open blijven, daarna moet de verbouwing van de oude boerderij klaar zijn.