Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kunstwerk 'de Ekster op de Galg’ krijgt definitief plekje

Kunstwerk 'de Ekster op de Galg’ krijgt definitief plekje

Het kunstwerk ‘de Ekster op de Galg’ van kunstenaar Bert De Keyser verhuist definitief van aan de Kapellekerk in Brussel naar Sint-Pieters-Leeuw. Het kunstwerk is een restant van het Breugheljaar 2019 en krijgt nu een plekje aan de bekende Witseboom.

'de Ekster op de Galg' is een verwijzing naar het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel de Oude uit 1568. Het zou het laatste werk van kunstenaar geweest zijn. Tot op vandaag stond het aan de Kapellekerk in Brussel, waar Bruegel begraven werd.  “Normaal ging het maar twee maanden aan de kerk blijven staan, maar het is veel langer geworden omdat er geen definitieve bestemming voor werd gevonden”, zegt kunstenaar Bert De Keyser uit Dilbeek. “Die heb ik nu gevonden. Het kunstwerk krijgt een plek aan de Witseboom in Sint-Pieters-Leeuw.”

Maar de plaatsing is nog niet voor meteen. “Eerst moeten soort van speciale voeten gemaakt worden zodat het kunstwerk geplaatst kan worden. De vzw Beeldenstorm in Kuregem zal zich daarover ontfermen. Daarna wordt alles naar Sint-Pieters-Leeuw gebracht”, aldus De Keyser.

Een uitgebreid verslag zie je vanavond in ons nieuws!