reuzenbuizerd3liggend.jpg

Kunstwerk reuzenbuizerd langs spoorlijn in Vilvoorde afgewerkt

vrij 10 mei 2019

In Vilvoorde is het reuzengrote kunstwerk dat een buizerd moet voorstellen, helemaal afgewerkt. De portugese kunstenaar en milieuactivist Bordalo Segundo maakte het werk met afval en graffiti en plaatste het op de gevel van het technisch atheneum Horteco in Vilvoorde. Wie de trein neemt tussen Antwerpen en Brussel kan het kunstwerk zien langs de spoorlijn.

Het Go! Atheneum Horteco zocht een manier om het internaatsgebouw aantrekkelijker te maken. De school viel meteen voor het werk van Bordalo II: “bezorgdheid om het klimaat is een heet hangijzer. Ook onze leerlingen zijn begaan met de opwarming van de aarde, watertekort, ontbossing en bedreigde diersoorten. Daarom dragen we de actuele boodschap van Bordalo Segundo graag mee uit,” aldus Wietse Coolen, directeur van de school.

Bordalo II beeldt dieren uit met het materiaal dat hen bedreigt. Hij wil zo mensen aan het denken zetten. De kunstenaar verwierf al wereldfaam in meer dan 23 landen en 4 continenten met zijn kunstwerkenreeks Big Trash Animals.