Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Laeremans klaagt dure ritten naar UZ Jette aan

Laeremans klaagt dure ritten naar UZ Jette aan

De lage-emissiezone in het Bussels Gewest heeft gevolgen voor inwoners uit onze regio die met een oude auto naar het UZ in Jette moeten. De bestuurder moet 35 euro betalen telkens hij naar het UZ rijdt. Voor het Erasmusziekenhuis in Anderlecht is dat niet nodig. Volgens Jan Laeremans, Vlaams parlementslid voor Vlaams Belang, is dat onrechtvaardig. 

Bestuurders van een auto met een zogenoemde Euronorm 3 moeten 35 euro betalen om de lage-emissiezone in Brussel binnen te mogen rijden. Bestuurders die dat niet doen of zich van geen kwaad bewust zijn kunnen een boete van 350 euro krijgen. Wie bijvoorbeeld met een oude wagen vanuit de Rand naar het UZ Jette rijdt, moet een ticket kopen. Voor het Erasmusziekenhuis in Anderlecht geldt een uitzondering en is dat dus niet nodig.

Vlaams parlementslid Jan Laeremans vindt dat die maatregel vooral de financieel kwetsbare mensen treft. “Het zijn vooral oudere mensen en mensen met een lager inkomen die met zo'n oude wagens rijden en die niet het geld hebben om zo maar 20.000 euro neer te tellen voor een nieuwe”, zegt Laeremans. “Je gaat plots naar de kliniek, je gaat naar spoed en je denkt er niet aan dat je een ticket moet kopen. En dan heb je misschien een boete van 350 euro aan je broek.” Laeremans wil dat er voor het UZ in Jette dezelfde uitzondering kan gemaakt worden als voor het Erasmuziekenhuis in Anderlecht. Binnenkort stelt hij die vraag aan bevoegd minister Zuhal Demir.

Meer hierover vanavond in ons nieuws vanaf 18u.