Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leerlingen STK Kapelle-op-den-Bos winnen geldprijs van Unia

 

Leerlingen STK Kapelle-op-den-Bos winnen geldprijs van Unia

Het Sint-Theresiacollege uit Kapelle-op-den-bos kreeg van het Gelijkekansencentrum Unia een cheque van 3.000 euro voor de video die ze maakten tegen racisme. Met het geld zal de school een project op poten zetten rond diversiteit of racisme.

“De video's brengt bijzonder sterk in beeld wat structureel racisme is,” zegt persattaché Bram Sebrechts van Unia. “Met de wedstrijd ‘#GeefMe1Minuut’ moedigde Unia leerlingen uit heel België aan om een creatief filmpje van een minuut te maken tegen racisme. In het totaal werden ruim honderd filmpjes ingediend. De jury merkte op dat de leerlingen van het Sint-Theresiacollege erin slagen om in één minuut te vatten wat mensen meemaken als ze het mikpunt zijn van racisme. Dit is een sterke boodschap die getuigt van maturiteit.”

'Thema raakt ook jongeren'
In Cinema Vendôme mocht de school de prijs van 3.000 euro in ontvangst nemen. Het college zal het geld gebruiken om projecten rond diversiteit op te zetten. “We zijn bijzonder tevreden dat scholen werk willen maken van de strijd tegen racisme. Dat toont dat het thema ook jongeren raakt. Iedereen wil beter samenleven”, laat directeur Els Keytsman van Unia nog weten.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!