Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lesmarathon voor het goede doel

Lesmarathon voor het goede doel

Vannacht ging in Don Bosco Groot-Bijgaarden een lesmarathon door voor het goede doel. Leerlingen uit de derde graad namen vrijwillig deel aan de marathon en lieten zich daar ook voor sponsoren. Er stond onder meer een looples met Kim Gevaert op het menu.

Tot 16.20 uur volgden de deelnemende leerlingen de gebruikelijke lessen, nadien volgde tot vanochtend een alternatief programma. Zo stond er een escaperoom op het programma, was er het Don Boscogangenspel, voerde een wetenschapsleerkracht allerlei proefjes uit, kwam de net gepensioneerde directeur zijn kennis Latijn delen en gaf Kim Gevaert uit Sint-Genesius-Rode een looples.

Met de lesmarathon steunen de leerlingen de Niofar. Die vzw wil in het Senegalese dorp Peulga een school voorzien van een ommuring en sanitair. Daarnaast willen ze in hetzelfde dorp een waterput van een Nederlands project verder afwerken zodat de dorpsbewoners geen tien kilometer meer moeten lopen om aan drinkbaar water te geraken. Zaterdagochtend wordt de lesmarathon afgesloten met een lekker ontbijt.