Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Liedekerke en Bierbeek voetballen met hart voor Tara

Liedekerke en Bierbeek voetballen met hart voor Tara

In de eerste provinciale van het voetbal speelt Liedekerke zondag een levensbelangrijke wedstrijd tegen Bierbeek. Daarbij staat een laatste ticket voor de eindronde op het spel. Maar er is niet alleen aandacht voor voetbal. Liedekerke en Bierbeek steunen zondag op hun manier ook Hart voor Tara, de vzw die zich inzet voor de 33-jarige Tara die beide armen en benen verloor door een vleesetende bacterie.

Zondag wordt in LIedekerke niet alleen gevoetbald, er wordt onder de supporters en spelers ook een wagen verloot. "Het gaat om een Renault Twingo die wordt verloot tussen iedereen die kaartjes heeft gekocht tijdens het seizoen", zegt Lars Bronselaer, aanvoerder van Liedekerke. De opbrengst wordt gedeeld met de vzw Hart voor Tara, die zich inzet voor de 33-jarige vrouw uit Liedekerke die eind vorig jaar beide armen en benen verloor door een vleesetende bacterie. Oorspronkelijk was de opbrengst voorzien voor de jeugdwerking, maar nu gaat die naar Tara.

Bij Bierbeek tonen ze hun grote solidariteit: de ploeg legt een grote bus in, zodat vele supporters van Bierbeek de actie kunnen steunen.

Op het veld zal het er zondag zeker spannend aan toe gaan want Liedekerke en Bierbeek strijden op de laatste speeldag om het laatste eindrondeticket voor promotie. Bierbeek staat in de stand met een puntje meer dan Liedekerke. Een uitgebreid verslag kan u bekijken in ons sportnieuws van zondag.