Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Liedekerke plaatst 15 boekenruilkastjes

Liedekerke plaatst 15 boekenruilkastjes

In Liedekerke heeft de bibliotheek op 15 verschillende locaties een boekenruilkastje geplaatst. Het principe is zeer eenvoudig. Je neemt een boek uit het kastje en ruilt het voor een exemplaar uit jouw eigen boekenkast.

Het principe van de boekenruil via de kastjes is in de Verenigde Staten al goed ingeburgerd. Vorig jaar werd de eerste Little Free Library  geïntroduceerd in Beersel en dat voorbeeld krijgt nu ook navolging in Liedekerke.

In Liedekerke vind je boekenruilkastjes onder meer in de Driesstraat (parking), Pamelsestraat (kleuterschool Dol-Fijn), Houtmarktstraat, Pastoriepark, Poortstraat (pleintje frituur Gemeenteplein), Zamstplein, Onmoetingscentrum Ter Muilem, Muilemstraat (ingang natuurreservaat De Valier), station, Peehoopplein, Sint-Gabriëlstraat (voetbalpleintje), Beysstraat (De Valier), Slochtestraat, jeugdcentrum BOKAAL en aan de ingang van Liedekerke Bos. 

In zo’n uitleenkastje vind je alle mogelijke genres: van stationsromannetje tot prent- en kookboeken. De boeken teruggeven hoeft niet, op voorwaarde dat je er evenveel boeken insteekt als je er uithaalt.

De bib is nog op zoek naar meters en peters die willen instaan voor de zorg van zo’n boekenkast. Wie een kastje wil adopteren kan zich kandidaat stellen via bibliotheek@liedekerke.be