handboeien.jpg

Liedekerkenaar aangehouden voor zinloos geweld

din 1 sep 2020

Een 21-jarige man uit Liedekerke is aangehouden op verdenking van het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen. De man schopte dit weekend in het centrum van Leuven een jongeman onderuit, hield hem in een wurggreep en sloeg minutenlang op zijn hoofd. Een aanleiding voor de feiten zou er niet zijn.

De zware vorm van zinloos geweld speelde zich af in de nacht van zaterdag op zondag in de Diestsestraat. De jonge Liedekerkenaar benaderde een koppel, maar zij wandelden gewoon door omdat ze de man niet konden verstaan. “De man bleef hen volgen en lastigvallen, waarop het koppel het op een lopen zette”, aldus het parket van Leuven. Toen de vrouw iets verderop viel, liep de situatie uit de hand. “De man begin onmiddellijk te slaan met gebalde vuisten. Toen het slachtoffer zich verdedigde, trapte de verdachte hem onderuit, hield hem in een wurggreep en bleef minutenlang inbeuken op het hoofd."

De verdachte werd opgepakt en kwam volgens de politie verward over in zijn verklaringen, maar gaf wel toe dat hij de klappen uitdeelde. Een aanleiding voor het zinloze geweld leek er niet te zijn. De man is aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen. Het slachtoffer hield verschillende kneuzingen aan het incident over en pijn aan het rechterbeen, pols en kaak. De twintiger uit Leuven is ook tijdelijk arbeidsongeschikt.