Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lot krijgt nieuw kinderdagverblijf en sociale woningen

Lot krijgt nieuw kinderdagverblijf en sociale woningen

Lot, een deelgemeente van Beersel, krijgt er een nieuw kinderdagverblijf bij. Dat komt op een stuk grond naast de kerk, in het centrum. Woonpunt Zennevallei wil er ook nog 40 woningen bouwen, waarvan een groot deel sociale woningen. Volgend jaar al zouden ze met de bouw beginnen.

Achter de kerk van Lot ligt er nu nog een wei, als het van Woonpunt Zennevallei afhangt staan er binnenkort een heleboel woningen en appartementen. Oorspronkelijk werd gedacht aan 65, maar het worden er minder. “Het zal uiteindelijk gaan om een 40-tal woningen”, vertelt Bart Vranken, directeur van Woonpunt Zennevallei. “24 daarvan zijn voor mensen die iets meer verdienen dan sociale huurders. En er komen ook nog aangepaste appartementen voor mensen met een fysieke beperking.”

Normaal gezien kwam er ook een zogenoemde ADL-centrale. Dat is een centrale met assistenten, die mensen met een beperking thuis helpen met de dagelijkse handelingen. Maar ook die komt er uiteindelijk niet. “Wij hebben dan van de nood een deugd gemaakt in de vrijgekomen ruimte een kinderopvanginitiatief te starten, in samenwerking met het OCMW. Wij zetten een gebouw voor 18 kinderen tussen 0 en 3 jaar, en de gemeente zal het uitbaten”, zegt Vranken.

Voor de woningen en het kinderdagverblijf moet er wel een kleine parking verdwijnen. Maar daar is volgens Woonpunt Zennevallei al een mouw aan gepast. “Woonpunt is al lange tijd eigenaar van de grond. De gemeente heeft daar lange tijd gebruik van mogen maken als parking.  Nu gaat de gemeente op haar beurt parkeerplaatsen voorzien langsheen de Zittert, voor de buurtbewoners. Dus ze hoeven zich geen zorgen te maken.”