Luchthaven bereidt zich voor: temperatuur van reizigers wordt gecontroleerd

don 4 jun 2020

Vanaf 15 juni opent ons land opnieuw de grenzen en mag er opnieuw naar het buitenland gereisd worden. Dat betekent dat Brussels Airport dan opnieuw meer reizigers zal ontvangen. De luchthaven bereidt momenteel de heropstart voor. Zo wordt vanaf 15 juni systematisch de temperatuur van de reizigers gemeten. Wie koorts heeft, kan de toegang tot de luchthaven ontzegd worden.

De luchthaven gaat daarvoor voor de temperatuurcontrole warmtecamera's gebruiken. Die zullen alle passagiers controleren nog voor ze de terminal binnenkomen. Van wie de temperatuur hoger is dan 38 graden kan de toegang tot de terminal worden ontzegd. “Deze controle is een aanvulling op alle gezondheidsmaatregelen die al zijn genomen om de passagiers in alle rust te kunnen laten reizen. Brussels Airport bereidt zich voor op de verwachte toename van het passagiersverkeer", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

Verder zal via stickers en posters nadruk gelegd worden op de afstandsregels. Personen die zelf niet reizen of die niet in de luchthaven werken, worden niet toegelaten in de terminal. Verder zijn er tientallen handgeldispensers geplaatst en komen er aan de check-inbalies units om de handen te wassen. Deurklinken, automaten en andere oppervlakten die veelvuldig aangeraakt worden, krijgen een coating die bacteriën en virussen moet doden.

Een andere nieuwigheid is het gebruik van UVS-technologie om trolleys te ontsmetten en de inzet van een robot om de vloer te desinfecteren. Daarnaast wil Brussels Airport aanmoedigen dat alle processen zo veel mogelijk contactloos verlopen, bijvoorbeeld de betalingen, het inchecken en het boarden van de passagiers. Het dragen van een mondmasker tot slot is verplicht sinds 11 mei en blijft verplicht.