Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Luchthavenpersoneel test dinsdag tijdelijke infrastructuur

Luchthavenpersoneel test dinsdag tijdelijke infrastructuur

De luchthaven van Zaventem zal ook dinsdag nog niet heropenen voor reizigers. Brussels Airport Company wil de nieuwe, tijdelijke infrastructuur eerst uitgebreid laten testen. Dat gebeurt morgen door luchthavenpersoneel

Brussels Airport begon donderdag al met het opzetten van tijdelijke constructies. Deze integreren de bijkomende veiligheidsmaatregelen die van overheidswege op alle Belgische luchthavens werden ingevoerd. Vertrekkende reizigers zullen moeten inchecken aan tijdelijke balies in het Connectorgebouw. Van daaruit gaat het via een diensttrap naar het bekende screeningplatform van Connector, dat ongeschonden uit de aanslagen kwam. Hier vindt de controle van personen en handbagage plaats en vanaf daar volgen passagiers het gewone traject. 

Voor de aankomende passagiers wordt er gekeken naar een oplossing per bus via een hangar. De bouwkundige en brandtechnische keuring van de tijdelijke constructies vindt komende dinsdag plaats. Voor het testen van de passagiersflows organiseert de luchthaven dinsdag een grote test waarbij 800 luchthavenmedewerkers de tijdelijke opstelling en infrastructuur voor het incheckproces zullen testen.

Na deze test zal duidelijk worden of Brussels Airport vanaf woensdag kan heropstarten.