81072_brussels_airport_logo.jpg

Luchtvaartsector smeekt overheid Brussels Airport te redden

don 30 apr 2020

De luchtvaartsector in ons land roept de hulp in van de overheid van Brussels Airport te redden. Een groep van CEO’s van bedrijven die een link hebben met luchtvaart schreven een open brief in De Tijd. Ze omschrijven er de coronacrisis als ‘een aanslag op de nationale luchthaven die de economie in het hart treft’. Eerder vroeg luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines ook al staatssteun.

Brussels Airport is een belangrijke economische motor in ons land, vinden de luchtvaartbedrijven. De schrijvers van de open brief vragen de overheid om de sector te helpen en de 24.000 tot 40.000 banen binnen de luchtvaart te beschermen. De activiteiten op de luchthaven staan op een laag pitje door de coronacrisis. De sector vreest dat dit nefast is.

Eerder vroeg luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines ook al steun aan de regering. Minister van Financiën liet echter weten niet alleen te willen opdraaien voor die financiële steun en verwijst naar Lufthansa, de Duitse eigenaar van Brussels Airlines. Een akkoord is nog niet in de maak.