hondenpoepyoga_machelen.jpg

Machelen en Incovo bestrijden hondenpoep met…yoga

zat 10 apr 2021

Machelen en afvalintercommunale Incovo gaan de strijd aanbinden met hondenpoep door middel van yoga. En nee, dat is geen late 1 aprilgrap.

Hondenpoep op de fiets- en voetpaden of langs wandelwegen, heel wat mensen storen er zich aan.  “In het verleden hebben we al extra controles georganiseerd op hondenpoep opruimen”, zegt Machels schepen van Milieu Magda Geeroms (N-VA). “Deze keer pakken we het ludieker aan. Samen met Incovo ontwierpen we sensibiliserende borden. We baseerden ze op een afbeelding die onlangs viraal ging op het internet.”

Op de borden staan yogaoefeningen afgebeeld die je kan uitvoeren terwijl je als baasje de uitwerpselen van je trouwe viervoeter opraapt. “Hondeneigenaars laten zo vaak de hondenpoep onopgeruimd achter, alsof ze niet weten wat ze ermee aan moeten. Onze boodschap? Heeft je hond een ongelukje, geen paniek! Blijf kalm, ruim alles netjes op en werp je zakje hondenpoep in een van de straatvuilnisbakken in de buurt”, aldus Geeroms.

De ‘hondenpoepyoga’ zal je kunnen beoefenen in de Machelse parken. De ludieke borden werden daar geplaatst omdat daar de overlast het grootst is.