brusselsairportcorona.jpg

Meer dan 800 mensen betrapt met valse PCR-test op luchthaven Zaventem

maa 29 nov 2021

De afgelopen maanden werden 820 personen betrapt op de luchthaven van Zaventem met een vervalste PCR-test, dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. Zo’n 160 van hen weigerden een minnelijke schikking van 750 euro te betalen en zullen zich vanaf morgen voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. 

Morgen gaat de eerste themazitting van het parket van Halle-Vilvoorde van start voor de correctionele rechtbank van Brussel. Het gaat om een twintigtal beklaagden die bij hun vertrek op de luchthaven van Zaventem een vals attest van een negatieve PCR-test hadden voorgelegd. In totaal werden meer dan 800 mensen bij het inchecken van hun bagage of bij het aan boord gaan van het vliegtuig betrapt.

"De toegang tot de vlucht werd hen geweigerd en er werd hen een minnelijke schikking van 750 euro voorgesteld”, zegt Gillies Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. “Ongeveer tachtig procent van hen is daarop ingegaan. Alle andere worden gedagvaard en zullen zich de komende maanden voor de rechtbank moeten verantwoorden op een van de acht themazittingen. Enkele personen zijn intussen al voor de rechtbank moeten verschijnen, zij kregen straffen opgelegd tot 6 maand gevangenisstraf en 1.200 euro boete."