Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Merchtemse onthaalmoeders dringend op zoek naar nieuw onderdak

Merchtemse onthaalmoeders dringend op zoek naar nieuw onderdak

Drie onthaalmoeders uit Peizegem, bij Merchtem, zitten stilaan met de handen in het haar. De huur van het pand waar ze dagelijks zo’n 20 kleuters opvangen, loopt binnen enkele maanden af. Een nieuw onderkomen zoeken voor hun kinderopvang is geen makkelijke klus omdat het aan heel wat voorwaarden moet voldoen.

Onthaalmoeder Cirke De Petter zorgt met haar zus en tante dagelijks voor zo’n 20 kleuters in Peizegem, een deelgemeente van Merchtem. Maar omdat de eigenaar van het pand dat ze huren er zelf komt wonen, zijn ze dringend op zoek naar een nieuwe locatie. Al is dat geen makkelijke klus. “Heel wat panden voldoen niet aan de strenge regels van Kind en Gezin”, zegt Cirke. “Er moet onder meer drie vierkante meter speelruimte per kind zijn, drie slaapkamers en genoeg lichtinval. De vele regels maken de zoektocht er niet makkelijker op.”

Ook de gemeente Merchtem kan voorlopig niet helpen. “We blijven zoeken, maar de tijd begint te dringen. Als we tegen april niets hebben gevonden, staan wij en de kleuters op straat. Dat terwijl er al zo weinig kinderopvang is”, aldus Cirke. Wie de onthaalmoeders en kleuters wil helpen, kan bellen op het nummer 0498/47 25 86.