Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Minderjarige in zaak van Priscilla blijft als meerderjarige op slechte pad

Minderjarige in zaak van Priscilla blijft als meerderjarige op slechte pad

Eén van de minderjarigen die betrokken was bij de dood van de 14-jarige Priscilla in 2012 is opnieuw veroordeeld voor criminele feiten. De jongeman die nu 23 jaar is kreeg 18 maanden cel voor slagen en verwondingen en twee maanden cel voor diefstal.

De 14-jarige Priscilla werd in juli 2012 dood aangetroffen in een veld in Dworp. Het meisje bleek urenlang gepest en geslagen te zijn. In de zaak werden drie verdachten opgepakt, onder wie twee minderjarigen. Eén van hen, een jongen die toen 16 jaar was, kreeg deze zomer van de jeugdrechter nog een berisping voor zijn aandeel in de feiten. Sinds die jongeman meerderjarig is, is hij al twee keer veroordeeld door de correctionele rechtbank, onder meer voor slagen en verwondingen aan een agent.

Beersel en Halle
De feiten waarvoor de man nu veroordeeld is gaan over twee winkeldiefstallen in een supermarkt in Beersel, in december 2017. Ook werd hij nu veroordeeld voor nieuwe feiten van geweldpleging. Vorige zomer sloeg hij in Halle een motorrijder in elkaar en in oktober maakt hij amok in het centrum van de stad. 

Hoewel de advocaat van de jongeman om een werkstraf en een cursus agressiebeheersing vroeg, veroordeelde de rechter hem tot 18 maanden cel.