Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mondmasker mag uit in horeca en winkels: "Letterlijk en figuurlijk een opluchting"

 

Mondmasker mag uit in horeca en winkels: "Letterlijk en figuurlijk een opluchting"

Vanaf vandaag verdwijnt de mondmaskerplicht in de horeca én in de winkels. Een beslissing die door heel wat handelaars op applaus onthaald wordt. Voor velen is het echt de terugkeer naar het normale leven. Dat hoorden we vandaag ook in de Basiliekstraat in Halle.

 

Oorbellen passen en vergelijken, is sinds vandaag weer iets eenvoudiger. Eindelijk zit er geen mondmasker meer in de weg. Bij juwelier Bosmans in Halle zijn ze enorm opgelucht. “Het is echt heel fijn, voor de verkoop is het veel beter. We kunnen kijken of oorbellen echt bij het gezicht van de klant passen”, zegt Elke Bosmans van de gelijknamige juwelier. “Het contact met de mensen is ook aangenamer. Al is het toch ook wat wennen.” Ook iets verderop bij slagerij Pieters zie je alleen maar dankbare gezichten achter de toog. “Het voelt super zo zonder masker. Een hele dag zo’n ding op hebben, is geen plezier”, zegt Bram Pieters. “Je kan eindelijk weer goed ademen en de klanten goed zien.” Bij de klanten zijn de meningen verdeeld. De ene is blij dat hij het mondmasker achterwege mag laten, de andere blijft het liever dragen uit voorzichtigheid.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.