Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Morgen start 15de Holebifilmfestival in Vlaams-Brabant

Morgen start 15de Holebifilmfestival in Vlaams-Brabant

Morgen start het vijftiende Holebifilmfestival van Vlaams-Brabant. Nieuw dit jaar is dat er ook voorstellingen in Wezembeek-Oppem en Londerzeel op het programma staan.

Rond holebiseksualiteit hangt er nog vaak een taboesfeer. Omdat film een sterk medium is om ogen te openen, vooroordelen te bestrijden en drempels te verlagen, organiseert de provincie nu voor de 15de keer het holebifilmfestival. “Wat ooit begonnen is in Leuven is intussen uitgegroeid tot een heel groots provinciaal evenement waar heel veel gemeenten, mensen en verenigingen naar uitkijken”, verduidelijkt Marc Florquin, gedeputeerde voor Gelijke Kansen.

In onze regio zijn er dit jaar filmvoorstellingen in Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Wezembeek-Oppem, Vilvoorde en Haacht. Ook Londerzeel doet voor de eerste keer mee. “Er is rond dit thema in onze gemeente nog werk aan de winkel. Er is nog vaak een taboe, en jongeren zijn dan vaak geneigd om de vlucht te nemen naar de grootsteden zoals Antwerpen en Brussel om daar in die anonimiteit een beetje te verdwijnen”, vertelt Gerda Verhulst, schepen van Cultuur in Londerzeel.

Het festival loopt nog tot 28 november. Een overzicht van alle filmvoorstellingen vind je op www.holebifilmfestival.be .