Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Muyters geeft 2 miljoen euro voor renovatie zwembaden Halle-Vilvoorde

Muyters geeft 2 miljoen euro voor renovatie zwembaden Halle-Vilvoorde

De gemeenten Londerzeel, Ternat, Kapelle-op-den-Bos en Liedekerke krijgen samen 1.902.172 euro subsidie van Vlaams minister Muyters voor de renovatie van hun zwembad. Zaventem en Sint-Genesius-Rode vallen uit de boot.

Veel zwembaden in Vlaanderen kampen met een acute nood aan investeringen. De meeste zwembaden dateren nog van de jaren '70 en de milieuwetgeving wordt steeds strenger.

Daarom lanceerde Vlaams minister van Sport Muyters in het voorjaar een opriep om renovatiedossiers in te dienen. Hij had een budget van 10 miljoen euro veil om te verdelen.

Bijna twee miljoen daarvan gaat uiteindelijk naar zwembaden in onze regio. Het subsidiefondsen van Zaventem was niet ontvankelijk en dat van Sint-Genesius-Rode werd niet geselecteerd. Maar vier andere gemeenten vielen wel in de prijzen.

Londerzeel krijgt het maximale bedrag van 750.000 euro, Ternat krijgt 682.845 euro, Kapelle-op-den-Bos maakt aanspraak op 361.939 euro en voor de renovatie van het zwembad van Liedekerke heeft Muyters 107.388 euro veil.