Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

N-VA Halle houdt stil protest: “Wij zijn onze stem kwijt”

N-VA Halle houdt stil protest: “Wij zijn onze stem kwijt”

N-VA Halle hield gisteravond voor de aanvang van de gemeenteraad een stil protest. “Wij zijn onze stem kwijt” en “Onze stem doet er niet toe” viel  te lezen op de papieren. Met het protest protesteren ze tegen het bestuursakkoord dat CD&V, SP.A en Groen hebben na de verkiezingen sloten.

 

Door het akkoord wordt een meerderheid gevormd zonder N-VA, en daarmee wordt de grootste partij van Halle voor de tweede keer op rij aan de kant geschoven.

“26 procent van de Hallenaren is monddood gemaakt door de nieuwe meerderheid. We vinden het politiek onfatsoenlijk dat een partij waarvoor ruim 6500 Hallenaren gekozen hebben zomaar buitenspel wordt gezet. Maar tegelijkertijd willen we aangeven dat we niet bij de pakken blijven zitten en onze rug rechten. We gaan de komende zes jaar oppositie voeren zoals onze kiezers dat van ons verwachten. En in 2024 zullen we daarvan de vruchten plukken,” zegt N-VA-kopman Jeroen Hofmans.

Bertrand Demiddeleer, voorzitter van de Halse gemeenteraad en lid van de lokale sp.a-afdeling, betreurt het protest. “Een coalitie moet na verkiezingen worden samengesteld met een meerderheid van de democratisch  gekozen zetels. Dat is gebeurd en jammer genoeg vallen daarbij altijd partijen uit de boot. Dat geldt ook voor Open Vld, Halle2019 en Vlaams Belang. Die mensen begrijpen dat blijkbaar, N-VA niet. Dat ze hun stem kwijt zijn? Alle verkozenen zullen hun stem in de gemeenteraad nog kunnen laten horen.”