Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Na Meise ook kamperende ouders in Wemmel

Na Meise ook kamperende ouders in Wemmel

Na ’t Schooltje van Oppem heeft ook de Vrije Basisschool Mater Dei in Wemmel kamperende ouders aan de schoolpoort. Ook vorig jaar was dat het geval. In vier secundaire scholen in Londerzeel en Kapelle-op-den-Bos wordt dan weer straks met een digitaal aanmeldingssysteem gewerkt.

Dinsdagochtend zijn 10 ouders post komen vatten voor de schoolpoort van Mater Dei in Wemmel. In de school zijn nog 12 plaatsen vrij. Er zijn 12 plaatsen vrij in de school. De inschrijvingen starten nu vrijdagochtend, waardoor ze drie nachten zullen moeten overnachten. Ze krijgen wel onderdak in de scoutslokalen op dezelfde site.

"We wonen vlakbij en willen toch graag naar deze school komen, het is echt op wandelafstand gelegen. We hebben een lijst opgesteld," zeggen mama Els en papa Jan. De schooldirectie hoopt op beterschap.  "Het digitaal aanmeldingssysteem is nog niet operationeel, maar dat zou volgend jaar wel in orde moeten zijn. De Gemeentelijke Basisschool, de twee Vrije Scholen Mater-Dei en Sint-Jozef en de basisschool Kameleon van het Gemeenschapsonderwijs werken hieraan mee. Het wordt dus de laatste keer kamperen voor de Mater Dei-school," zegt directeur Stefaan Verhas van Mater Dei. Aan de andere Wemmelse scholen zijn dinsdag nog geen kamperende ouders gesignaleerd.

Ook in Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel moeten de wachtrijen aan schoolpoorten verleden tijd zijn. Het Sint-Godelieve-Instituut, het Sint-Theresiacollege, het Gemeentelijk Technisch Instituut en Virgo Sapiens starten dit schooljaar met een digitaal aanmeldingssysteem voor leerlingen die zich in het eerste jaar secundair willen inschrijven. De aanmeldingsperiode loop van 11 tot en met 31 maart via https://sgnwb.aanmelden.in