Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Na Merchtem-centrum ook zone 30 in alle deelgemeenten

 

Na Merchtem-centrum ook zone 30 in alle deelgemeenten

Vanaf 1 juli 2021 zal er op verschillende plaatsen in de deelgemeenten van Merchtem zone 30 worden ingevoerd. Het gemeentebestuur neemt deze maatregel om de leefbaarheid en veiligheid in deze zones te verhogen.

De zones zijn vrij omvangrijk. Voor Brussegem gaat het om de Linhoutstraat die een fietsstraat (max 30 km/u) wordt en daar is het verboden om fietsers in te halen. Nog in Brussegem wordt de zone 30 in het centrum uitgebreid op onder andere de Dorpsstraat. Ook de wijk Rinkeling wordt er zone 30. In Bollebeek wordt een deel van de Steenweg op Asse en zijstraten zone 30. Voor Peizegem wordt een groot deel van het centrum fietsstraat en zone 30. In Hamme wordt zowat de hele deelgemeente zone 30 en in Ossel gaat het om de Kasteelstraat en omgeving. In Merchtem-centrum was eerder al een grote zone 30 ingevoerd. “De politie zal hier ook op controleren”, zo laat het gemeentebestuur in een bericht weten. De nieuwe verkeerssituatie zal na een proefperiode van zes maanden geëvalueerd worden. 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!