Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nachtwinkels krijgen het moeilijker in Meise

Nachtwinkels krijgen het moeilijker in Meise

Meise maakt werk van het vorige maand goedgekeurde strengere reglement voor nachtwinkels. Ook reeds aanwezige nachtwinkeluitbaters die de regels met voeten treden, krijgen het moeilijker.

Meise, en dan vooral Wolvertem-centrum, zag de voorbije jaren meerdere nachtwinkels komen. Het gemeentebestuur krijgt geregeld klachten over zwerfvuil, auto’s die fout parkeren, bestuurders die met gierende banden vertrekken, lawaaioverlast en een onveiligheidsgevoel vanwege de nachtwinkels en keurde daarom een verstrengd reglement goed.

“Er komen fors strengere regels op vestiging en uitbating van nachtwinkels”, zegt schepen van Leefmilieu Jonathan De Valck (N-VA). “Uitbaters mogen nooit een veroordeling opgelopen hebben voor onder meer drugsfeiten. Ook mag er zich geen nieuwe nachtwinkel vestigen op minder dan 1 km van een bestaande nachtwinkel. Uitbaters riskeren nu ook hun vergunning te verliezen als ze hun belastingen niet betalen. En om het zwerfvuil nabij nachtwinkels aan te pakken, moeten ze voortaan ook een vuilnisbak aan hun ingang plaatsen.”

Nog volgens schepen De Valck zal dit reglement het gemeentebestuur beter wapenen tegen nachtwinkeluitbaters die de regels aan hun laars lappen.