Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe betaalbare woningen in Gooik

Nieuwe betaalbare woningen in Gooik

In Leerbeek, bij Gooik, is gestart met de bouw van 25 betaalbare woningen. Op een terrein van 1,11 hectare bouwen de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting en Vlabinvest samen 15 koop- en 10 huurwoningen. 

Volgens schepen van Woonbeleid Simon De Boeck zet Gooik met de bouw van de woningen een belangrijke stap richting sociaal objectief, dat is het aantal sociale woningen dat Gooik dient te realiseren op zijn grondgebied.

"De koopwoningen laten een net iets hogere inkomensgrens toe dan de puur 'sociale' woningen", zegt schepen De Boeck. "Zo komen meer jonge gezinnen uit de gemeente voor deze woningen in aanmerking."

Gooik koos voor een vernieuwend project: geen klassieke verkaveling met straten en percelen, maar wel 4 blokken dwars op de weg. Zo blijft het zicht op het omgevende landschap bewaard. Een grote oppervlakte gemeenschappelijk groen, een waterbuffer en groendaken die afhellen tot op de grond maken het geheel tot een nieuwe, duurzame woonwijk. 

Dat de werken nu pas van start gaan, is het gevolg van een archeologisch onderzoek naar Romeinse resten dat op de site werd gevoerd.