school_groentje_vilvoorde.jpg

Nieuwe gebouwen voor Vilvoordse basisschool ‘t Groentje

din 11 mei 2021

Gisteren vond in de stad Vilvoorde de eerstesteenlegging van stedelijke basisschool ’t Groentje plaats. De werken omvatten zowel nieuwbouw als renovatie van bestaande ruimtes. De werken moeten eind 2022 klaar zijn en kosten 3,6 miljoen euro.

Dankzij een gefaseerde aanpak van de werken blijft de school tijdens de werken altijd open. “Door de sluiting van de wijkschool ’t Abeeltje, verhuisden de kleuters naar ‘t Groentje. De school groeide mede daardoor uit tot de grootste stedelijke basisschool. Alleen volgde de infrastructuur niet”, zegt Vilvoords schepen van Onderwijs Jo De Ro. “Er kwamen wel containers bij, maar refter, leraarskamer, noch sanitair waren voorzien op de huidige grootte van de school.”

Dankzij de werken zullen 450 leerlingen in betere omstandigheden school kunnen lopen. De nieuwbouw krijgt op het gelijkvloers een refter met keuken en berging, kleedruimte, sanitair en een auditorium met vergaderlokaal. Op de verdieping zal er ruimte zijn voor vier klassen voor de lagere school en twee zorgklassen.