Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nog altijd geen passagiersvluchten vanuit Zaventem

Nog altijd geen passagiersvluchten vanuit Zaventem

De luchthaven van Zaventem blijft ook vandaag nog dicht voor passagiers. Gisteren testten 800 luchthavenmedewerkers de tijdelijke incheckprocedure uit. Brussels Airport wil namelijk zo snel mogelijk weer gedeeltelijk opstarten. Maar voorlopig zijn er nog te veel praktische pijnpunten om het publiek al opnieuw toe te laten.

De grote test van dinsdag moest in de eerste plaats uitwijzen of het praktisch mogelijk is om met een prefabconstructie en tijdelijke incheckbalies en verstrengde veiligheidsvoorwaarden 800 passagiers per uur te laten vertrekken uit Brussels Airport. De luchthavenuitbater heeft nog niet officieel gecommuniceerd over de resultaten van de test, maar de tijdelijke constructies zijn alvast goedgekeurd door de brandweer. 

Brussels Airlines wil alvast zo snel mogelijk terugkeren naar Zaventem. De luchtvaartmaatschappij werkt allerlei scenario's uit. Ze geeft prioriteit aan de langeafstandsvluchten, want die zijn het moeilijkste te organiseren in het buitenland. Voorlopig behoudt Brussels Airlines wel zijn slots op de alternatieve, regionale luchthavens in Antwerpen, Luik Zürich en Frankfurt. Van daaruit kan de luchtvaartmaatschappij ongeveer 40 procent van het normale aantal vlucthen uitvoeren.