Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onthaalpaviljoen Kasteel van Gaasbeek opent deuren

Onthaalpaviljoen Kasteel van Gaasbeek opent deuren

Overmorgen opent het nieuwe onthaalpaviljoen van het Kasteel van Gaasbeek de deuren.  Na de renovatie van de bijgebouwen en de triomfboog is met het onthaalpaviljoen nu het derde grote project van het masterplan klaar.

Het onthaalpaviljoen bevindt zich aan de ingang van het parkdomein en bestaat uit een grote luifel met daaronder een gesloten box die de onthaalbalie, de ticketing, de museumshop, de kasteelbibliotheek en het kasteelarchief herbergt. Het ontwerp is opvallend, vooral dan de muren. “De zichtbaarheid van de voegen die uitsteken, als het ware verpletterd door het gewicht van het betonblok, zorgt voor een prachtig spel van haaks licht en schaduw”, zegt Tess Thibaut van het Kasteel van Gaasbeek.

Ook de omgeving rondom het paviljoen werd heringericht. Dat om het gebouw beter te integreren in het natuurpark en de ingang en parking beter op elkaar te laten aansluiten. Met het onthaalpaviljoen is nu het derde project van het omvangrijke masterplan klaar. Het sluitstuk wordt de restauratie van de kasteelinterieurs. Die werken zijn volop bezig, maar duren nog een tijdje. Het gerenoveerde Kasteel van Gaasbeek moet volgend voorjaar de deuren openen. Het prijskaartje van de renovaties de voorbije jaren is meer dan 15 miljoen euro.