Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Openbaar onderzoek naar woonboulevard én zwembad Kampenhout-Sas

Openbaar onderzoek naar woonboulevard én zwembad Kampenhout-Sas

In Kampenhout loopt een openbaar onderzoek voor de bouw van een woonboulevard én een openbaar zwembad op de oude witloofveiling aan Kampenhout-Sas. Kampenhout is al langer vragende partij voor een zwembad, maar vond nog geen partner om mee de kosten te dragen. De omliggende gemeenten bleken in het verleden alvast niet mee te willen werken.

Er zijn al lang plannen voor de oude witloofveiling aan Kampenhout-Sas. Bij een eerder vergunningsronde stak de gemeente zelf een stokje in de wielen en legde het de projectontwikkelaar strengere regels op. Nu is een nieuw openbaar onderzoek begonnen en lijkt de gemeente hoopvol te zijn om een gunstig advies te kunnen verlenen.

In de nieuwe plannen staat een woonboulevard beschreven. Dat omvat een reeks bouw- en woonwinkels. Maar de projectonwikkelaar houdt ook rekening met de geschiedenis van de site en plant er een witloofrestaurant. Ook een fietscafé staat op het programma. En op vraag van Kampenhout dus ook een zwembad. Al jaren wil de gemeente een zwembad bouwen, maar totnogtoe werden daar geen partners voor gevonden. Indien het project vergund geraakt, gaat Kampenhout opnieuw op zoek naar een partner om samen de kosten voor het zwembad te dragen.