hond_close.jpg

Opnieuw hond vergiftigd in Kapelle-op-den-Bos

woe 19 feb 2020

In Kapelle-op-den-Bos is opnieuw sprake van vergiftiging van honden. Op de Langsweg langs het spoor in deelgemeente Ramsdonk is een vleesbal met gif gevonden. Een hond die de vleesbal wou opeten, werd op het nippertje gered.

Het attente baasje van de hond had de zaak tijdig opgemerkt en trok naar de dierenarts. Die slaagde erin om de hond te doen overgeven. "Hij wordt nu behandeld en is stabiel. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een zieke geest die kopieergedrag vertoont”, klinkt het bij dierenartsencentrum Anthemis, dat oproept waakzaam te blijven. "Wees alert en houd de hond aan de lijn als je gaat wandelen."

De politiezone KLM heeft in de buurt acht gehaktballen gevonden. Het gaat om een ander soort gif dan hetgeen dit weekend drie andere honden heeft vergiftigd. De beestjes kwamen telkens met vergiftigingsverschijnselen bij de dierenarts en stierven binnen de tien minuten. De politie onderzoekt beide zaken.

Hieronder de vleesbal waarin duidelijk het vergif te zien is:

[[{"fid":"90031","viewmode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false},"type":"media","fielddeltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]