Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opnieuw succesvolle verkeersactie zwaar vervoer Grimbergen

Opnieuw succesvolle verkeersactie zwaar vervoer Grimbergen

De lokale politie van Grimbergen heeft meer dan vijftig vrachtwagenchauffeurs gecontroleerd bij een verkeersactie ‘zwaar vervoer’ in een aantal specifieke wijken in de gemeente. Er werd vooral gecontroleerd op het naleven van de tonnagebeperking. Meer dan 25 chauffeurs werden beboet. 

 

"Tijdens de actie werden 55 voertuigen gecontroleerd, hiervan waren er 29 in orde”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. “Achttien chauffeurs kregen een onmiddellijke inning voor allerhande inbreuken, zoals het niet dragen van de gordel of problemen met de ladingszekering. Nog eens acht chauffeurs die de tonnagebeperking niet respecteerden, moesten onmiddellijk hun rijbewijs indienen voor acht dagen. Ze zullen zich op 30 mei 2022 moeten verantwoorden voor de politierechtbank te Vilvoorde, waar ze voor de inbreuk op de tonnagebeperking een geldboete tussen de 240 en de 4.000 euro en een intrekking van het rijbewijs tussen de 8 dagen en 5 jaar riskeren.

Door deze succesvolle samenwerking tussen de politiezone Grimbergen en het parket Halle-Vilvoorde zullen deze acties in de toekomst herhaald worden, waarbij de te controleren plaatsen zullen bepaald worden naar gelang de actuele pijnpunten."