Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oppositie vraagt ontslag Lenniks burgemeester

Oppositie vraagt ontslag Lenniks burgemeester

In Lennik vraagt oppositiepartij N-VA-Lennik Kwadraat het ontslag van burgemeester Irina De Knop en schepen Heidi Elpers. Beiden zouden ze verkeerde informatie verschaft hebben aan gemeenteraad en pers.

De gemeente Lennik verplichtte het Sint-Godelieve-Instituut om 80 parkeerplaatsen te voorzien op de terreinen van het nieuwe schoolgebouw.  Om ervoor te zorgen dat het SGI zich aan de afspraak houdt moest de school een waarborg betalen van 26.500 euro. 

Volgens het gemeentebestuur weigerde het SGI die waarborg te betalen waardoor de gemeente een advocaat moest aanstellen. Maar volgens Geert De Cuyper van N-VA Lennik was het verhaal net andersom.  “De school had de gemeente een bankwaarborg voorgesteld maar die werd blijkbaar geweigerd door de gemeente. Dus de procedure en –advocaatkosten waren nergens voor nodig”, verduidelijkt De Cuyper.

Dat burgemeester De Knop en schepen Elpers hierover ook gelogen hebben tijdens de gemeenteraad is voor de oppositie een brug te ver. De N-VA eist daarom hun ontslag.