Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opwijk bezorgd over toekomst brouwerijsite Alken-Maes

Opwijk bezorgd over toekomst brouwerijsite Alken-Maes

De gemeente Opwijk maakt zich zorgen over de mogelijke invulling van de brouwerijsite aan de Ringlaan. Begin dit jaar raakte bekend dat brouwer Alken-Maes er zijn activiteiten stopzet en de brouwerijsite verkoopt. Over wat er in de plaats moet komen, verschillen Alken-Maes en Opwijk van mening.

Opwijk wil meer dan alleen maar een groot woonproject op de site, het moet ook een plaats zijn waar mensen kunnen samenkomen, waar kan gewinkeld en gespeeld worden. Eventueel zou ook een deel van de gemeentediensten er een onderkomen kunnen vinden. “Helaas stellen we vast dat de interpretatie die Alken-Maes aan het ruimtelijk uitvoeringsplan geeft, uitgaat van een maximale en dense invulling van de site”, zegt burgemeester van Opwijk Inez De Coninck. “Dit stemt niet overeen met de visie van de gemeente en is bovendien geen kwalitatieve invulling.”

Het gemeentebestuur vraagt dan ook aan potentiële ontwikkelaars om hun ontwerpplannen voor te leggen. “We reiken ook de hand naar Alken Maes om onze expertise ter beschikking te stellen bij het beoordelen van de kandidaat-kopers. We zien hierin een win-win die onrealistische verwachtingen voor alle partijen verkleint”, besluit De Coninck.