Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opwijk herbestemt woonuitbreidingsgebieden tot open ruimte

Opwijk herbestemt woonuitbreidingsgebieden tot open ruimte

Het gemeentebestuur van Opwijk wil twee van de drie resterende woonuitbreidingsgebieden definitief herbestemmen naar open ruimte. Het gaat om de gebieden Korruit en Rubensveld. “Gelet op de veranderende visie over het aansnijden van open ruimte en de vele mogelijkheden die er nog zijn in onze woongebieden, vinden we het niet meer opportuun om deze open ruimte ooit nog te laten ontwikkelen,” aldus burgemeester Inez De Coninck (N-VA).

Korruit is een binnengebied dat zich tussen de Nieuwstraat en de Kalkestraat bevindt. Rubensveld sluit aan op de Leirekensroute en blijkt ook deels mogelijk overstromingsgevoelig gebied te zijn. Woonuitbreidingsgebieden zijn in 1977 aangeduid op het gewestplan en zijn bedoeld om te dienen voor toekomstige woonbehoeften. “Door deze gebieden te herbestemmen werken we aan onze eigen bouwshift,” aldus De Coninck.

Het derde woonuitbreidingsgebied Meerweg bevindt zich langs de Meerweg en de Kapellebaan. Dat gebied sluit aan bij het station van Opwijk. Omwille van die gunstige ligging kiest Opwijk er voor om die zone niet te herbestemmen tot open ruimte. Mogelijk komen daar op lange termijn dus wel woningen.