Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opwijk legt jeugdbewegingen deels stil na overtreden coronamaatregelen

Opwijk legt jeugdbewegingen deels stil na overtreden coronamaatregelen

Enkele groepen van twee jeugdbewegingen in Opwijk moeten hun werking tot en met eind deze maand stilleggen. Dat heeft de gemeente beslist nadat de jeugdbewegingen tijdens oudejaarsnacht de coronamaatregelen overtraden in hun lokalen. 

De twee oudste groepen van KSA Opwijk en Chiro Pol Opwijk moeten hun werking tot en met 31 januari stopzetten. “Die sanctie wordt opgelegd naar aanleiding van het overtreden van de coronamaatregelen. De werking van de jongste groepen kan wel doorgaan”, aldus schepen van Jeugd Evelien Beeckman. “Het jeugdheem wordt gesloten tot eind deze maand. De politie zal controle uitvoeren op het naleven van deze sancties. De betrokken jeugdverenigingen zullen hun leden en hun ouders van deze beslissing op de hoogte brengen.”

De jeugdbewegingen betreuren de beslissing, maar erkennen hun fout. "We begrijpen de beslissingen van de gemeente en zullen die dan ook integraal volgen. Verder willen we benadrukken dat de werking steeds op een veilige manier zal blijven verlopen. Onze activiteiten zullen enkel buiten plaatsvinden. Daarnaast zal de leiding zoals steeds een mondmasker dragen en een zelftest uitvoeren voor elke zondag. Ook de gemeente staat achter onze werking en hoopt dat we deze zo goed mogelijk kunnen blijven uitvoeren", aldus de jeugdbewegingen op sociale media.