Opwijk pakt de Vlaams-Brabantse beker na thriller

zon 21 mei

In de finale van de Beker van Brabant voor het basketbal nam Opwijk het op tegen Diest. Opwijk begon enthousiast aan de partij en liep al snel enkele punten uit. Diest kwam daarna beter in de match met enkele driepunters. Na het eerste kwart van de wedstrijd had Opwijk een voorsprong van één punt en stond het 17-16.

Het tweede kwart verliep moeilijker. Opwijk had weinig antwoorden op het sterk verdedigende blok van Diest. De bezoekers wisten dan weer wel de weg naar de basket te vinden en stonden bij de rust aan de leiding: 29-35.

Hetzelfde spelbeeld hield Diest vol in het derde kwart. De bezoekers bouwden hun voorsprong uit tot 32-43. Maar na een time-out knokte Opwijk zich terug in de match en hoe. Ze maakten tien punten op een rij. Na het derde kwart staat het 42-43.

Een bloedstollend laatste kwart kondigde zich aan. Daarbij waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Tot ze bij Opwijk helemaal in het slot een driepunter binnen gooiden: 60-58. Diest probeerde nog verlengingen uit de brand te slepen, maar scoren lukte hen niet meer.

Opwijk wint zo de beker van Vlaams-Brabant tot grote vreugde van de meer dan 150 meegereisde fans.