gemeentehuis_opwijk.png

Opwijkenaar veroordeeld die 900 e-mails stuurde naar gemeente

din 8 maa 2022

Een inwoner van Opwijk is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel voor belaging. Op enkele jaren tijd stuurde hij zo’n 900 e-mails naar de gemeente en tal van lokale politici om - met expliciet taalgebruik - zijn beklag te doen over alles wat er volgens hem misliep in Opwijk.

De zestiger stuurde de honderden e-mails in een tijdspanne van drie jaar. Daarin klaagde hij de ‘graaicultuur’ en de ‘incompetentie’ van de gemeente Opwijk en haar politici aan. De beklaagde schuwde het grof taalgebruik niet en richtte zich vaak op een beledigende manier naar de burgemeester en de schepenen van de gemeente. Opwijk probeerde meermaals een dialoog aan te knopen met de man, maar daar was hij nooit op ingegaan.

De zaak kwam uiteindelijk voor de correctionele rechtbank van Brussel, waar het parket van Halle-Vilvoorde 15 maanden cel en een fikse geldboete vorderde. Volgens de advocaat van de beklaagde deed de man niets verkeerd. "Mijn cliënt beschouwt zichzelf als een wakkere burger, die zijn mening geeft over de manier waarop er in Opwijk aan politiek wordt gedaan”, klonk het.

De rechtbank is echter een andere mening toegedaan en verklaarde de beklaagde vandaag schuldig aan belaging en elektronische overlast. De man werd veroordeeld tot 6 maanden cel met uitstel en moet de gemeente Opwijk en voormalig burgemeester Albert Beerens een schadevergoeding van 500 euro betalen. Huidig burgemeester Inez De Coninck krijgt 1 euro schadevergoeding toegekend.