Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ouderenweek in teken van communicatie

Ouderenweek in teken van communicatie

Morgen start de Ouderenweek.  Thema dit jaar is communicatie.  De bedoeling is de communicatie tussen de kwetsbare ouderen en hun leefomgeving te verbeteren.  In Dilbeek voegden ze vrijdag al de daad bij het woord.  

‘Spreken is zilver, communicatie is goud’.  Dat is dit jaar het centrale thema van de ouderenweek.  Maatschappelijke kwetsbare ouderen zijn immers niet altijd goed geïnformeerd.  “Nochtans kan een ouderenvriendelijke communicatie en informatie één van de hefbomen zijn naar een leeftijdsvriendelijke gemeente”, aldus de Vlaamse Ouderenraad.  “Wie goed geïnformeerd is heeft extra troeven om zelfstandig door het leven te gaan”.

Een leeftijdsvriendelijke gemeente betekent ook betrokkenheid van de ouderen.  En die boodschap hebben de leerlingen van basisschool ’t Keperke uit Dilbeek vorige vrijdag kracht bij gezet door een bezoekje te brengen aan het woonzorgcentrum Koning Albert I in Itterbeek. Dat deden ze met een speciaal koffertje : ‘Valies Futuur’.  Dat is een spel dat de samenwerking tussen het lager onderwijs en de zorgsector stimuleert. Het valiesje bevat zo’n 80 ideeën voor leuke activiteiten waardoor kinderen en ouderen elkaar beter kunnen leren kennen.  Intussen werden er al zo’n 600 exemplaren van ‘Valies Frituur’ verspreid over heel Vlaanderen.