Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pajottenland neemt maatregelen om besmettingen laag te houden

Pajottenland neemt maatregelen om besmettingen laag te houden

Net als in de eerste golf blijft het Pajottenland ook nu nog gespaard van het coronavirus. Dat willen de burgemeesters van Gooik, Galmaarden, Lennik, Halle, Herne, Bever en Pepingen het liefst zo houden. Ze nemen daarvoor tal van maatregelen. Zo worden alle kermissen en buurtfeesten tot eind volgende maand verboden.

De zes Pajotse gemeenten en de politiezone Pajottenland schakelen een versnelling hoger in de strijd tegen corona. En danks het lage aantal besmettingen in de regio. Iedere burger van Gooik, Galmaarden, Lennik, Herne, Bever en Pepingen moet een mondmasker bij zich hebben. In de zes gemeenten worden ook alle kermissen, buurtactiviteiten en feesten met catering tot 31 augustus verboden. Horeca moet zich aan houden de huidige maatregelen van de Nationale Veiligheid. Ook sportinfrastructuren vallen onder die regel, zij moeten wel de nodige vergunning hebben.

Sportactiviteiten in het Pajottenland mogen doorgaan op basis van de bestaande protocollen. Er moet wel een vergunning aangevraagd worden voor de activiteit. Concentratie van publiek op die activiteiten is verboden. Om de situatie op de voet te volgen, worden besmettingen geregistreerd door de medische eerstelijnszone. Zo kan een gemeente snel ingrijpen bij een brandhaard. De politie zet ook extra ploegen zodat de inwoners zich houden aan de maatregelen die zijn afgesproken tussen zes Pajotse gemeenten.